Följ mig

Som ni märkt uppdaterar jag inte mycket här. Har bloggen mer för mig själv kanske, för att kunna kolla tillbaka! 

Dessutom har jag knappt någon tid. Jag jobbar HELA tiden, gör jag inte det går jag i skolan eller tar körkort. Jag försöker få ihop allt även fast det är svårt! Man måste kämpa för att komma någonstans!

Är på jobbet just nu. Rushen är över, så det är lugnt nu. Målar ansiktsmålning på barn idag. Barnens dag! 

För er som känner för det kan ni följa mig på instagram (corneliarohlsson), Twitter (CRohlsson) eller snapchat (annacornelia96). 

Ha det fint!

En fin bild på mig o min bästis från förra sommaren! 


Förlåt



Hinner inte vara inne här så mycket!

Har väldigt mycket i skolan nu de sista. Det är jobb och saker hela tiden. I helgen var jag även på bal vilket var så underbart roligt! Kul att jag har min egen bal kvar nästa år!

Nu ska jag iväg o spela volleyboll med några vänner. Puss 

Min torsdag






Började dagen med matte NP som ni vet. Vi behöver ej skriva om det då det gick åt H... Sedan åkte jag hem, solade o strax efter så hämtade Henke mig. Vi åkte o badade med några polare. Årets första dopp för mig! Sedan åkte vi bil, käkade donken hos Henke o lite så. 



Vid kl 18.00 var det dags för andra gruppen att ha premiär. Jag var statist, så var självklart där! Det gick jättebra för dem. Imorgon är vår sista lektion, vilket är både skönt men tråkigt. Kommer sakna vår goa grupp!


Efter teatern hämtade Jennifer mig. Vi åkte till Snäckan. Drack Cola och pratade ikapp det vi missat i varandra liv!




Vid 21.30 tog jag och Ponta en springtur på 5km. Körde lite situps och armhävningar för att pumpa ur det sista! Otroligt skönt med kvällsträning!

Har nu pluggat o skickat in lite grejer. Duschad och redo ligger jag i sängen. Kom i säng väldigt sent idag. Men soft dag imorgon, så det är lugnt!

Puss, nana gott 

Något man glömmer lätt




Sommarlängtan




Var o fixade alla sista grejer till balen i förrgår. Smycken, skor och väska. Med mig fick jag också denna fina bikinin. Ser fram emot sommaren ännu mer nu!

Sitter i bilen påväg till skolan. Just denna dag kan dra åt H, pga har matte NP. Är på riktigt nervös... Usch. Jag ska göra mitt bästa dessa timmar och sen åker jag hem. Hade migrän och mådde dåligt igår, så ska ta igen mig med tanke på bal på lördag!

Kram 

För mycket på samma gång

 
Hej på er!

Har haft en sådär dag idag. Så mycket på en gång att jag snart inte orkar mer. Liksom på riktigt denna gång. Mått dåligt över att jag knappt har någon tid att andas ett långt tag nu. I skolan idag brakade det lös. Satt och grät på lektionen, usch. Matte NP på torsdag, sedan två historiaprov, ett engelskatal och en naturinlämning sedan är tvåan klar. Skönt tänker ni, det gör inte jag. Hela min sommar kommer jag få plugga till körkort. Ska jobba, plugga, övningsköra. Som tur är har jag både Rhodos och Frankrike att se fram emot. Skönt!
 
Teoriprov och uppkörning bokat nu iallafall. På g nu!

Saknar denna filur

 

Agnebergsbalen 2014

















































Härliga dagar







Hej på er!

Igårkväll hängde jag o Vendela med Pontus och Andre. En härlig, lugn kväll. Jag sov sedan hos henne och vaknade upp till en ledig fredag från skolan. Vi gjorde frukost i solen och hade det riktgt gött. Stark sol idag, så ens hud är ju helt annat än vit iallafall. 

Vi solade länge. Vendela åkte till frisören då hon ska ha bal imorgon, jag pluggade. Senare köpte vi glass hos glassbilen - kände mig som ett barn igen!

Ikväll har vi hängt med massa godingar hemma hos Vendela. Kom hem för en halvtimme sedan ungefär. Vilka härliga kompisar man har alltså!!!! 

Nu ska jag sova. Puss! 

Gårdagens morgonträning





Igår körde jag och Elin morgonträning! Så skönt att få gjort det på morgonen så man får längre pluggtid på eftermiddagarna! 

Nu ska jag fortsätta ha teaterlektion. Hörs senare! 

Igår








Hej på er!

Igår efter skolan hämtade pappa mig. Victoriyas, pappas frus, mamma är här! Hon fyller 60 år idag, men jag firade henne igår! 

Var längesedan jag var i Ljungskile, så det var skönt att komma dit! Jättelängesedan jag träffade Olga också, så det var sååå kul att äntligen få träffas o prata! 

Nu ska jag fortsätta plugga här i skolan. Puss 

Hos Vendela

Hallå! 

Gick lång dag i skolan. Hann även med en körlektion, äntligen kommit igång med skiten. Har varit så mycket strul... 

Åkte till Vendela efter skolan. Pluggade lite, åt god mat och pratade. Vid 17.40 hade jag soltid och vid 18.30 skulle jag på pass på gymmet. 75min spinning tog jag mig igenom + 30min magpass. Riktigt bra gick det idag faktiskt, skönt!

Sover hos Vendela inatt. Vi har precis bäddat ner oss och ska sova nu. Godnatt! 




Dagens outfit









/ Kavaj, linne och byxor - HM / Jacka - BikBok / Skor - Primeboots / 

Måndag

Hej på er!

Gick i skolan till 15.40 idag som vanligt. Åkte hem, somnade i en timme vilket är standard. Pluggade lite, åt god mat som mamma fixat och sedan tränade jag med Jennifer vid 19.30. Körde ett lätt arm-/axelpass + lite kondition. Ett simpelt pass, så imorgon ska jag köra stenhårt. Mage, rygg + 1h kondition. 

Hade 2,5h engelska nationella idag, här och läs. Har aldrig tyckt engelska varit speciellt svårt, men detta var sjukt alltså. Hoppas på godkänt iallafall!

Nu ska jag fortsätta läsa en bok vi har i svenskan. Bokprov den 20de. Jäklar vad mycket vi har i skolan alltså... Kan knappt andas! 

Förut! 

Erik 18 år










I fredags var jag på fest hos min vän Erik som fyllde 18 när klockan slog 00.00. Det var en riktigt lyckad fest med mycket folk man kände igen! Tusen tack för en härlig fredag allihopa! 

Nytt till sommaren

Köpte en ny jättefin bikini igår efter jobbet. Från HM! Är verkligen nöjd. Älskar färgstarka, roliga plagg som ni kanske förstått. Ska dit snart igen och köpa en annan beige/tigermönstrad! 





Morgonträning

Hej på er!

Idag började jag skolan 10.20, så jag tog tillfället i akt att gå till gymmet på morgonen. Tränade ben och sprang 5 km. Behöver vi prata om mina eftersvettningar i skolan? 

Snart är det lunch (längtar), och sedan har vi bara gympa kvar. Kort dag idag, skönt!!!!

Ikväll blir det ännu en 18-årsfest. Ska bli kul! Lördag och söndag blir det jobb. Pengar rullar in som dem ska!






Haha kan inte vara seriös på bilder.... Iallafall, sista bilden förstår ni hur mycket jag svettas.... 

En dag av press över

Hej på er!
 
För det första vill jag bara tacka för sådan underbart bra respons på mitt förra inlägg. Det kräver mod till att skriva saker öppet ofta, och så gjorde även det. Superglad över alla fina ord ni peppar mig med. Det har också blivit mycket ledsamt då människor öppnat sig och berättat sina historier de varit med om. NI ÄR BÄST. Förstår ni det? Är så glad att ni orkat berätta för mig, verkligen verkligen tacksam. 
 
Är också väldigt glad över att denna dag är över. Haha, låter hemskt att säga, men det har varit så mycket det sista. Idag fick jag gjort mitt kommunikationstal på 15 minuter och även min teaterpremiär. Var så nervös över båda momenten. När talet gick bra, så blev jag uppmuntrad till att jag skulle fixa teaterföreställning. Guess what? DET GJORDE JAG. Är så jäkla stolt över mig själv!!! Har varit fruktansvärt nervös över att jag inte skulle sätta alla repliker. Övat på detta i snart ett år. Så kul att det kom så många och kollade. Åååh detta har varit en så bra dag!!! Övningskörde hem och även det kändes toppen. Tyvärr har min körskolelärare blivit sjuk och är borta i över en månad, så det är lika kris där. Men vi ska lösa det på något sätt!
 
Nu ska jag inte göra någonting. Ska göra en kopp grönt te och ett knäckebröd på skinka som jag alltid äter på kvällen. Ska nog sätta på en härlig film och bara unna mig lite lugn. Stress hela tiden, men nu ska jag få andas lite. 
 
Hoppas ni haft det fint idag!
 
Paus innan föreställning!
 
Vi skulle vara lite äckligt målade, och det tycker jag sminköserna lyckades med! Ursäkta för högst oseriösa bilder hahah. Jag och Clarrekluck

OAVSETT STORLEK

Genom detta inlägg vill jag inte rikta mig mot någon specifik människa. Jag vill heller inte få någon att må dåligt eller medverka att någon får dålig kroppsuppfattning eftersom de är det jag kommer skriva om. Vill bara få människor att inse att alla, oavsett storlek, kan må dåligt över sin kropp.

I flera år har hjärnan varit ett tumultartat kaos. Redan i väldigt ung ålder startade viktkretsen. Den som är smalast är också den som är snyggast. Samma sak varenda år, men de senaste året har detta förstärkts. I princip handlar hela min vardag om utseende. Jag är inte den enda individ som tänker på detta. Jag vet att många reagerat. Vad är det som är så viktigt med utseendet att hela ens vardag börjat kretsa kring det? Det finns på internet, tidningar, skolor, annonser, bland kompisar, på gymmet. När tar det slut?
 
Det jag ska ta upp handlar till viss del om just utseendefixering - men också om vem som får tycka vad. 
 
Är det okej att förklara att fett är farligt för en tjock människa? Är det okej att ens påpeka att en överviktig människa är just överviktig? Är det okej att tala om för en gravid tonåring att hon borde väntat lite? Är det okej att säga till en smal människa att den är just smal?
 
Jag tänker rikta mig mot mitt sista påstående. Är det okej att säga till en smal människa att den är just smal? Finns det någon som skulle våga gå fram till en anorektisk tjej/kille och säga att personen i fråga kommer dö om den går ner ett hekto till? Kommer någon våga påpeka att höftbenen sticker ut eller att käkarna syns för mycket? Att håret börjat ramla av och att knäskålarna står ut? Att fingrarna ser ut som klor och att brösten försvunnit? VEM fan skulle våga det?
 
Sen finns det den människan som ligger mitt i mellan dessa två kroppstyper. De som klassas som friska, normala, sunda. Ett leende kan dölja mycket, eller hur? Hur ska man veta om en människa är frisk? Hur ska man veta när det sunda övergår till fixering av mat och siffror? 
 
Den senaste tiden har jag fått många frågor både på Facebook och på bloggen angående min kroppsuppfattning. Om någon minns så la jag ut för några månader sedan, på min årsresumé, om min "kamp". Jag snuddade vid ord, men förklarade inte helt. Det tänker inte jag göra idag heller, för jag har inte samlat mod till det ännu. Jag är inte feg, tycker bara att det är skrämmande att visa upp mina tankar så naket. 
 
Det jag ville säga var att VEM SOM HELST KAN HA SKEV KROPPSUPPFATTNING. Den som är tjock, den som är mullig, den som är smal, den som är anorektisk. Det är okej att tycka dåligt om sin kropp, men det är också okej att älska sin kropp. Fick en kommentar här på bloggen för några veckor sedan som löd "Du behöver inte träna, du har ju en helt perfekt kropp. Varför klaga när det finns så många andra som mår dåligt över sig själva?". Hur vet du om jag mår dåligt eller inte över min kropp? Hur vet du om jag tränar för min fysiska eller psykiska utveckling?
 
Jag har haft det väldigt jobbigt. Sedan åttonde klass har jag varit totalt kroppsfixerad. Bara tanken av att gå upp i vikt fick mig att må dåligt. Åren gick, man utvecklades, man fick former, man gick från storlek xxs till s - något som jag hatade. Hur kunde jag som varit så smal hela tiden plötsligt bli stor? För vet ni vad... storlek s var stort i mina ögon. Den skeva jävla uppfattningen hade jag. Jag mådde dåligt i flera år, och gör ibland än idag. Jag tycker inte det är okej överhuvudtaget att kritisera och kränka en människa om man inte vet någon bakgrund. Jag vet att jag är smal, jag vet att jag har smala ben och lite muskler på magen. Men jag tror också att ingen människa kan bli helt nöjd, tyvärr. Inte jag heller. Jag blir också ledsen, jag mår också dåligt, jag vill också känna mig fin på stranden och vara nöjd. Jag vill inte att ni ska vara nöjda över mig, JAG vill vara nöjd. Någon dag ska jag berätta allt öppet om min kamp från åttonde klass till tvåan på gymnasiet idag. När jag samlat mod och vågar. Då ska jag berätta och hjälpa människor. Hoppas att någon haft det likadant som jag. 
 
För även fast man är smal så är man inte nöjd. Även fast man är smal har man det inte lätt. Även fast man är smal tar man åt sig. Man tar åt sig så jävla mycket utan att någon förstår det. 
 
 
 
 
 

New




Köpte dessa i söndags. Från hm. Så nöjd! Det orangea linnet är mitt andra plagg från "consicious collection". Fina kläder!


Min dag

Usch är på så dåligt humör och har varit det hela dagen. Det är något som tynger mig, men jag vet inte riktigt vad... Ska skriva ett längre inlägg om det snart!

Förut sprang jag, det kändes jättebra! Har börjat ta tid på mig själv, o det går bättre och bättre! 

Ska sova nu iallafall. Nationella imorgon direkt på morgonen! Engelska skriftliga delen.... 

Sov gott! 

Hade på mig klänning o jacka från Bikbok idag, tillsammans med Vans. 



Jag efter löpning! En kropp jag kämpat med, som jag är nöjd att visa. Vill även skriva ett till längre inlägg om detta någon gång när jag har tid. Om hur jag är väldigt nöjd med min kropp ibland, men vid vissa andra tillfällen tappar självkänslan. 

Natti igen! 

Att vara nöjd

Läste nyss på lektionen ett sådant underbar blogginlägg av en tjej som heter Elin. Vill att ALLA som läser min blogg ska gå in och läsa. Få åtminstone några att öppna ögonen. Förstå att det är fantastiskt att vara sig själv, oavsett hur du ser ut!
 
LÄS HÄR 
 
 
Jag är nöjd med mig och min kropp, även om det är något utåt som inte är helt perfekt. Jag har ben jag kan gå på, händer jag kan använda, hår jag kan fixa. Var nöjd!

Stress

Godmorgon!
 
Igår gjorde vi om en stor del av mitt rum. Mamma och Hansa överraskade mig med massa möbler som jag önskat mig, så blev riktigt glad!!!! Ska jobba idag 11.45-15.45 så fortsätter fixa efter det. Nu på morgonen har jag pluggat. Haha låter helt skruvat, men skulle skicka in en sak idag så var tvungen. Är helt färdig nu, så skönt att ha bockat av det! Ska upp o fixa mig inför jobbet nu somsagt, så har lite stress.
 
Ikväll blir det att fira min fina vän Linda som fyllde 18 år för några dagar sedan. Mycket sådana fester nu, men det visar bara på att jag är omringad av jäkligt många otroligt fina människor. SÅ tacksam!!!!
 
Hörs mer senare / Corre med stress
 
Ovanligt att jag vill bli blond när jag ser dessa bilder. Men det kommer inte hända. Ska få bra kavlité i håret - prio nummer ett!
 

Valborg 2014




















Hej på er! Idag är det första maj, o vi firande in våren igår. Vid sextiden åkte jag o mina tjejkompisar till Clara på sunningen. Vi käkade nere på bryggan och hade det mysigt. När solen gick ner tog vi vårt pick o pack för att bege oss hem till Clarre. Våra killkompisar kom strax därefter o då började partyt. Det var jävligt kul allting! Hade sådan tur med vädret, så kul att alla kunde komma, ingen som spårade ur. Allt var perfekt! Åkte sedan till stan för att festa hos Hampus. Ingen krog för oss 17-åringar. Väldigt trevligt hade jag ändå!

Nu ska jag käka frukost, sedan börjar jag jobba 11.45! 

Puss