KAOS





Heeeej BABES 

Jag är HELT fucking slut 
Det har varit kaoooooos på jobbet idag. En av de absolut jobbigaste, tyngsta, stressfulla jobbdagar man haft. Ingenting fungerade. Jag är så sjukt glad att denna dag är över, att man snart ska sova, o att man imorn FLYTTAR! 
Vi får nycklarna imorn förmiddag, så vi börjar då!!! YÄÄÄÄY 

Nu ska jag sova. Zara Larssons och Noel Flikes podcast "Den fantastiska resan" i hörlurarna får avsluta denna dag. Blir bra det. 

Godnatt 

Hjärnan på annat håll




Hej! 
Och framförallt trevlig lördag! 

Jag sov själv i Hjuvik inatt då Emil är i Lysekil. Jag AVSKYR att vara ensam, vilket jag även kommer vara inatt.... 

Är på jobbet nu. Jobbar 13-23, så det är bara att kämpa på. Min hjärna är på ett helt annat ställe än jobb. Jag vill ju bara flytta o fixa!!! Känns riktigt tråkigt att jobba idag faktiskt, men det är ju pengar. Måste tänka så! 

Ha en kanonfin dag
Puss C 

Låååååång dag



Heeeej 

Vilken LÅNG fredag. Jösses 
Hade jobbpass på restaurangen 11-23, men var iväg mellan 13.30 och 15.30, då jag o Emil skulle vara med när lägenheten vi ska flytta in i besiktigades. Allt såg bra ut, inga större fel. Skönt! 

Tillbaka till restaurangen sen o bara köra. Löningshelg = proppfullt! Är slut i hela kroppen. MÅSTE sova sova sova! 

Positiv nyhet var att vi förmodligen får nycklarna på söndag, istället för måndag. LÄNGTAR! 


Kunde inte få med på bild, men månen var SÅ fin ikväll när jag gick hem från bussen. Himlen lös! 

Godnatt. Tagga ännu en heldag imorgon på woken! 

Kram C 

Bästa dagen!!!



Hej! 

Åh, en riktigt bäst torsdag har jag haft!!! Ny energi i heeeela kroppen 



Som skrivet innan, så tränade jag i förmiddags. Sprang 25min och körde sen axlar. Hann inte så mycket mer innan jag åkte med Vendela i bilen. 



Hon släppte av mig i Ljungskile, där min pappa bor. Spenderade några timmar tillsammans med honom. Bland annat så spenderade man 400:- på endast städprodukter, inför flytten. Hurra, roligt... 

Åkte sedan till mamma och Hansa i Uddevalla. Hängde med dem o drack en kopp kaffe, innan dem skulle iväg o köpa bil. 
Vendela hämta mig då, o vi åkte till Göteborg. 


Stannade vid Emils jobb, SOVA Bäckebol. Hälsade på han o kikade hur han hade det. Jag vinkade av Vendela o åkte själv till bl.a. Mio. Hittade lite småsaker. 

Nu sitter jag o Emil framför tvn, bara tar det lugnt. Sista kvällen tillsammans i Hjuvik. Härligt! 


Ny energi




God förmiddag! 

Jag är på väg till NW Almedal. Dags för träning igen. Lika bra! Åker med Vendela till Uddevalla en stund senare också. Hon ska till skolan i några timmar, och jag ska väl egentligen inte göra något. Är ledig från jobb idag, så skönt att komma till familjen snabbt o hämta energi. Åker med henne till Göteborg i eftermiddag igen. 

Jobb på restaurangen fredag och lördag. Två sista jobbpassen innan vi flyttar. Helt sjukt! 


Wonderful Wednesday








Heeeej 

Haft en så bra onsdag! Jobbade 06.00-14.00, efter det tog jag spårvagnen direkt till Vendela. Vi pratade ikapp allt som vi missat i varandras liv, åt äggmackor, drack te och råsaft. Min bästis, som jag saknat henne. 



Efter detta gick vi till NW o tränade. Körde ett riktigt tufft träningspass. Inte tränat på nästan två månader, så jag sitter o inväntar träningsvärk... 


Jag, Emil, Vendela o Anton käkade lite god mat tillsammans efter min o Vendelas träning. Anton har nu stuckit till gymmet o jag, E och V sitter framför TVn o kollar på "Sveriges mästerkock". En kaffe på det också! Blir inte bättre. 

God kväll 

Från självhat till jubel






Vissa dagar ställer jag mig framför spegeln och bara tittar på mig själv. Jag granskar och funderar. Vem är jag? 
Det är fascinerade att se hur tankarna har förändrats år efter år. 

För bara tre år sedan var jag en typisk, förvirrad tonåring. Kärleksproblem, framtidsproblem, kroppsfixering. Just kroppsfixering var en, då, stor del i mitt liv. Jag var aldrig nöjd över hur jag såg ut. Det klingar i öronen som ett klassiskt problem i alla 16-åriga tjejers liv - men det var fruktansvärt. Aldrig någonsin har jag hatat så mycket, tyvärr på mig själv. Jag var vidrigt förnedrande mot min egen kropp. Gjorde allt i min makt för att vara elak mot mig. Människan Cornelia och själen Cornelia gick inte ihop då. Inte alls. Mina egna tankar förstörde mig. 

Först efter några år hade jag mod att berätta många saker för min mamma. Det var ett stort mörker inom mig som äntligen fick fly min kropp. 

Idag när jag granskar mig i spegeln är människan och själen ett. Det låter ynkligt, men det är något väldigt viktigt för mig. Jag trivs och tycker om mig själv. Det är stort. Efter så många år av självhat finner jag äntligen jubel inom mig, inte skrik. Det är fint. Det var längesedan jag sa detta till mig själv; jag är så stolt över dig Cornelia! 


Tuesday I'm in love




Vasastan 26 januari 2016 

Haft en härlig tisdag. När jag jobbar som assistent och vi klockan närmar sig då jag ska hem så kan jag sluta var som helst. Vi hade kunnat vara i Mölndal, Askim eller Kållered och klockan slog 14.00, då hade jag fått sluta dagen där. Idag slutade den i Vasastan. Alltid lika skönt. Jag ÄLSKAR Vasa 





Efter jobbet åkte jag spårvagn till Järntorget och gick in på Svenssons i Lammhult. SÅ FIN INREDNING! Inspirerades så mycket inför flytten. Väldigt dyrt där, men något kan man alltid köpa! Lampor, mattor och kuddar behövs. 



Klockan 15.30 var jag hemma. Somnade nästan direkt i en timme. Sov så fruktansvärt dåligt inatt. Höll på att somna på jobbet, men klarade mig haha! Sov iallafall en stund hemma, efter det blev det käk. ÄLSKAR Keldas soppor. Kostar runt 25:-. Perfekt att ha i kylen att bara värma om man inte orkar göra mat! 

Har även packat ner all inredning i påsar. Alla kläder jag har här i Hjuvik är nerpackat och lite annat plock. Känner i hela mig nu att det börjar närma sig... Pirrigt! 

Ska sova nu
Kram 

Olika humör i gryningen






Godmorgon! 

Är på jobbet just nu. Jobbar 06.00-14.00 idag. Gillar den tiden! Lite småjobbigt att ta sig upp på morgonen, men när man väl är uppe är det underbart. 

Jag gillar att åka 05-bussen. Allt är sådär knäpptyst. Morgondimma. Människors humör märks så tydligt på morgonen. Någon är jättetrött, någon är superglad och en annan är förbannad. Mysigt på något sätt. 

När jag kommer hem i eftermiddag ska jag börja packa lite smått i Hjuvik. Har lite saker där också som måste ner i flyttlådor. Blir nog en bra dag det här! 

Morgonkramar från C 


Sköna söndag







God kväll! 

Haft en härlig, ledig söndag. 
Tog mig en lång sovmorgon. Hängde bara hemma själv med mycket frukost och en film. 

Vid klockan två åkte jag till Amanda o Danne i stan. Vi drack mängder med kaffe, åt semla och pratade om livet. Alltid lika trevligt! 

Vid halv sex hämtade Emil mig. Vi handlade mat o köpte pizza. Söndag, pizza och film. Kan knappt bli bättre? 

Börjar bli riktigt trött nu så ska lägga mig. Upp 07 imorgon för jobb. Nu kör vi fullt race med jobb även denna vecka. Snart flytt!!!! Tagg 

Godnatt 
Kram C 

Mixed



Lördag 23 januari 2016 

HEJ! 

Jag är som vanligt på väg till jobbet. Börjar känna mer och mer att jag vill börja plugga. Få ett umgänge, variera vardagen, och faktiskt göra någonting vettigt! Är inne på antingen socionomprogrammet eller samhällsvetenskapligt miljövetarprogram. Det sistnämnda kräver matte 3, vilket jag inte har pluggat ännu. Isåfall måste jag plugga det på komvux eller liknande. Svårt! 

Hopp, 10h jobb idag. 5/5 jobbdagen denna vecka. Imorgon är jag ledig, och Emil slutar 16.00. Funderar på att antingen träna på förmiddagen, eller börja packa lite ute i Hjuvik inför flytten. Blir nog ett träningspass kanske. Betalar 455:-/mån för träningskort, och jag tränar ALDRIG. På riktigt aldrig. 

Hoppas ni får en lite trevligare lördag än vad jag kommer få, 
Puss gullungar 

Jobbfredag






Hej på er 

Är just nu på g till jobbet. 10-22 på restaurangen. Mer än hälften av denna jobbvecka är gjord, pass 4/5 idag! Så gött. Jag är taggad! Fredag innebär mycket folk, vilket är väldigt roligt. 

Har haft riktigt ont i magen senaste dagarna, hoppas att det ger sig. Behöver vara frisk inför jobb och flytt! Snart snart snaaaaart flyttar vi 

Ha en underbar fredag 
Kram från en taggad Cornelia 

Vackra Uddevalla








Jag och mamma gick ut på promenad med Floyd i söndags. Strandpromenaden i Uddevalla. Jag må inte älska den staden, men visst kan den vara underbart vacker ibland?! 

Min underbara släkt








I söndags var det släktkalas i Laneryr för kusin Jessica som fyllt 18 år!!! Hon kommer alltid vara liten för mig dock. Men nu är det andra tider. Krog, fester o myndig. Sjukt... 

Var väldigt härligt att få träffa släkten lite också. Något jag uppskattar till tusen är att jag har en stor, kärleksfull familj. Underbara är ni allihop! 

Snökaos i Götet





Hej kära ni 

Idag är det kaos i Götet. Herreguuuud vad det har snöat under natten. 

Jag gick till bussen i morse, men alla bussar både till och från Torslanda var inställda. Det var bara till att traska tillbaka i 20cm snö hem igen. Emil körde mig till jobbet, efter att ha grusat backar också skottat fram bilen, dvs. Det är allt tur att man inte bor själv i dessa lägen... 

Är på jobbet nu, som assistent. Idag och imorgon, 09.00-17.00. Tors-lör är jag på restaurangen, heldagar. Kämpig jobbvecka, men skönt att den kickat igång! 

Stor kram 

Behövliga dagar






Hej på er! 

Har haft helt fantastiska dagar i Uddevalla. Behövde VERKLIGEN detta. Bara få ta det lugnt, sova ut, vara med min bästa familj och mina vänner. Det har verkligen varig skönt att komma hem lite. 

Bilderna ovan är från i lördags när jag o några vänner var på Varvet. Ett trevligt ställe. 

Sitter på tåget ner till Göteborg nu. Är framme om 25 minuter ungefär. Emil hämtar mig vid centralen. Den unge mannen har gjort sin första dag på SOVA idag, så vi har mycket att prata om! 

Kram på er 

Saturday vibes



Härliga Vasastan!

Hej!

Är hemma i Uddevalla nu. Ankom igår vid halvfyra. Hämtade Matilda på skolan, sedan kom Ida hem till mig o vi började packa. Jag flyttar ju till nya lägenheten 1 februari. Två veckor kvar! Känns som att hela mitt liv ska ner i flyttlådor. Fyllde sju lådor igår och vi ska fortsätta idag! 

Har verkligen sovit ut idag. 12h sömn! Behövdes verkligen. Sovit riktigt dåligt denna vecka. 

Jag o mamma ska ner till Livingroom. Kolla på inredning o belysning. Så roligt! 

Kan hända att det blir lite vin ikväll också. Vi får se! 

Ha en härlig lördag
Kram C  

Vad är lycka?





Godmorgon underbara ni! 

Sitter på bussen mot jobbet. Ska jobba 11-22 på restaurangen idag. Känns skönt att jobba där lite också. Har varit så mycket nytt att lära denna vecka. Härligt att komma tillbaka till mina tjejer på woken några timmar. 

En kall, solig morgon. Jag älskar det! Jag blir så väldigt hoppfull av sol. Som att världen öppnas upp. Har så lätt att bli lite halvt deprimerad på vintern, trots att vintern egentligen är minst lika fin som sommaren. 

Lyssnar just nu på Sanna Lundells vinterprat i P1. Finns i podcaster-appen. Lyssna! Hon pratar om lycka. Vad det egentligen är? Är lycka samma som godhet? Ligger lyckan utom vår kontroll? 
Rekommenderar att lyssna på det. 

Ha en väldigt fin torsdag. 

Många kramar 
Cornelia 

Skitkväll

En riktig skitkväll. Hade velat sova i 20h. HATAR att jag ska upp 04. Vill bara lägga mig ner, och inte inte inte gå upp imorgon. Skit. 


En bild från förra onsdagen när jag o Emil var på spa. Hagabadet. 3 av 5 stjärnor. Vill ha tillbaka den onsdagen. 

Ensamtid





Godmorgon! 

Som vanligt gick jag upp 04 imorse. 06 börjar jobbet, o jag var på plats där för att starta jobbdagen. Han hade en jobbig dag idag, så han behövde lite extra vila. Jag har alltså rast mellan 09.00-11.30. För mig är klockan jättemycket nu, men ingen jag känner har ju knappt vaknat haha! 

Tog iallafall spårvagnen till Brunnsparken och gick till mitt favoritkafé Fröken Ohlssons. ÄLSKAR detta ställe! Så hemtrevligt o mysigt. Och GOTT! 

Sitter här själv och klurar på livet. Äter äppelkaka och dricker kaffe. Härligt. 

Kram C 

Uppskattar

Finns det någon jag verkligen uppskattar så är det Emil. Han är verkligen en så otroligt fin vän. Den människan är där för mig i alla lägen, oavsett vad. 

Jag hade en jobbig kväll igår. Handlade egentligen om allt och inget. Fortfarande tankar om att bli vuxen, och allt där omkring. Egentligen var det inget, men jag var ledsen. Då la han sig bredvid mig, (okej jag tvingade honom lite), och bara kramade om mig. Han sa tyst: gråt. 
Där fick jag ligga och vila, och jag fick gråta. Utan att känna skam eller ångest så fick jag vara ledsen. Det kändes väldigt skönt. 

Så om du läser detta Emil så vill jag att du ska veta att jag tycker väldigt mycket om dig. Tack för att du alltid, alltid finns där för mig. Oavsett vad. Ledsen som glad. 
Jag älskar dig så otroligt mycket. Jag är verkligen glad att jag hittade dig, och jag är verkligen glad att vi två ska bilda en framtid ihop! 





Mot jobb och fler lärdomar




Godmorgon! 

Klockan är 04.56 och jag ska snart ta på mig skorna o gå till bussen. Ännu en dag full med jobb och lärdomar! 

Måste säga att gå upp kl 04 är en kamp i sig. Funkar nog nu i början, men blir nog tufft i längden. Får se hur jag ska göra med jobbtiderna... 

Frukost och lunch nerpackat! Dags att ta på sig jacka, halsduk, mössa och gå! 

Ha en fin tisdag 
Kram C 

Supergod kycklinggryta!







Hej på er! 

Jobbdagen gick bra. Jag är väldigt, väldigt trött nu o klockan är bara 19.30. 

Jag och Emil åkte till Mio förut och köpte soffbord. Äntligen något som är klart! Efter det handlade vi mat. Åkte hem och gjorde en supergod kycklinggryta! Såg receptet på jennysmatblogg.nu! Hon är så duktig! 

Det här behöver du till 4-5 personer
4-5 stora kycklingfileer
smör
salt & peppar
1 msk gul curry
5 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
ev dofta över lite cayennepeppar

Serveras med ris & cashewnötter

Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs den klar i smör, krydda med salt & peppar. Dofta över curry och vänd ner crème fraîche, grädde, fond & sambal oelek. Låt sjuda upp på svag värme.

Allt rakt kopierat från hennes blogg! Rekommenderar VERKLIGEN! Så gott blev det! 

Ska kolla ett till avsnitt Homeland, sen sova. 

Godnatt! 




Nytt jobb!



Godmorgon! 

Vaknade kl 04 imorse. Tog bussen 05 in till stan. 06-14 jobbar jag denna vecka som personlig assistent. Första dagen idag!

Det är hos en man. Han bor i Högsbo här i Göteborg tillsammans med sin dotter. Jag kommer hjälpa honom i hans vardagliga liv. 

Denna morgon har jag gått ner med sopor och strukit alla hans kläder. Han ligger nu och vilar, så jag har lite rast. 

Jag kommer förmodligen jobba med detta 50%, och restaurangen 50%. Men den första veckan, alltså denna, och nästa vecka ville han att jag skulle jobba 100%, för att se hur jag fungerar! 

So far, so good! 

Kram C 

Peppar peppar!!!






Hej på er.. 

Har haft en riktigt trevlig söndag. 
Mötte upp Amanda i stan vid kl. 13. Vi satte oss på Fröken Ohlssons Kafé och åt lunch. En riktigt god kycklinggryta, rekommenderar! Vi pratade om allt och inget. Om livet, jobb, vänner, pojkvänner och framtid. Härligt!

Senare mötte jag upp Emil. Vi gick till Elgiganten, senare till Mio. Mycket nu inför flytt. Peppar!!! Ska bli så kul. 

Jag måste verkligen sova nu. Imorgon, eller snarare om några timmar, börjar jag på nytt jobb. Kan berätta mer om det imorgon. Måste gå upp 04.00 inatt/imorn morgon, så time to sleep! 

Godnatt fina ni 

Lediga söndag





Godmorgon! 

Det är söndag, och jag är ledig!

Har kollat skidor hela morgonen och ätit en rejäl frukost. Har duschat o fixat till mig och är nu påväg in till stan. Ska möta upp Amanda för lite lunch och tjöt. Blir nog en kopp kaffe eller två hos henne efteråt. 

Emil slutar vid 15, så efter det ska vi till Mio för att kolla soffbord till nya lägenheten. Kul! Men dyrt... 

Ha en fin dag. Ta vara på snön innan den försvinner. 

Kram C 

Work Time




God kväll vänner!

Är på jobbet nu. Just ätit, sitter nu på toa och andas en minut innan jag ska ut i ruschen igen. Restaurangliv! 

3h 15min kvar av jobbdagen. Underbart! Har gått bra idag. En härlig jobblördag med lagom sysslor att utföra!

Kram C 

Härliga lördag





Hej kära lördag!

Tog mig en härlig morgonpromenix förut, ungefär 5km lång. Härligt, men väldigt kallt! Eftersom vi snart flyttar ifrån Hjuvik vill jag hinna se allt, så många promenader lär det bli. 

Som vanligt jobbar jag lördag, 14-23. Sitter på bussen nu på väg in till stan. Lika bra att jobba så man har råd med flytt. Så dyrt med möbler! Bra blir det nog ändå, det vet jag. 

Ha en toppenhelg! 
Kram C 

Är jag vuxen nu?

Självständig, öppen och modig. Tre ord som jag alltid beskrivit mig själv med - men tänk så fel jag hade. 
 
Studenten var för mig en stor eufori av lycka. Jag har alltid trivts bra i skolan med otroligt många vänner kring mig. Jag var störtförälskad i min klass. Just i den delen av mitt liv fanns allt som jag ville ha. Trygghet. 
Efter bal, student och studentresa tog det bara slut. Det där som alla äldre pratat om men som man aldrig riktigt trodde på. Slutet på skoltiden var nu riktig. Jag som trodde jag kunde ta världen med storm kände mig helt plötsligt så liten. Jag kände mig som en droppe i havet, och jag hatade det. 
 
Jag jobbade mycket under sommaren, på Elgiganten och McDonald's. Hade en helt fantastisk sommar. Alla mina underbara vänner var hemma. Vi var i Göteborg, Fjällbacka, Kungshamn, Båstad, Smögen, Lysekil, ingenstans och överallt. Ännu en gång en eufori av lycka. Jag hade ännu en gång allt jag behövde. Trygghet. 
 
Tiden sprang iväg och vi var helt plötsligt inne i oktober. Emil fick jobb i Göteborg, en vecka efter jag likaså. På Göteborg Wok hamnade jag, och där har jag stannat. 5e oktober 2015 flyttade jag hemifrån, utan att fatta det. Utan att förstå att jag lämnade allt. Jag förstod inte hur Uddevalla, den lilla "skithålan", var en sådan oerhör trygghet för mig. Jag förstod aldrig hur mycket jag skulle sakna skolan, umgänge, ungdomen. För nu är ju jag vuxen. 
Jag och Emil har bott ute i Hjuvik i Torslanda, nära Öckerö, i tre månader. Om 1 månad flyttar vi till Bagaregården, nära Olskroken. Vi har fått förstahandskontrakt och jag borde vara lyckligast i världen. Jag är det inte ännu, men jag vet att jag kommer bli det. 
 
Jag vet om att jag kommer älska det. Att bo tillsammans med min kärlek, vakna upp bredvid honom varje dag, gå till ett bra jobb och leva ett liv i Göteborg som jag så länge drömt om. Men inte just nu. Vet ni vad jag vill göra mest av allt varje kväll? Jag vill vara hemma hos min familj. Jag vill vakna upp av att det dånar musik ur tvn för att barnkanalen står på, och veta att jag måste gå ner från trappan när "Fåret Shaun" spelas för att hinna med bussen. Jag vill äta familjemiddag varje eftermiddag. Jag vill se min älskade mamma somna i fåtöljen varje kväll. Jag vill sova i min säng, i mitt rum, i min trygghet. För just idag, just nu, vill jag inte vara vuxen. Kanske imorgon, kanske om en vecka, men inte idag. 
 
Det handlar inte om att jag inte trivs. Jag är så genuint tacksam och glad att jag och Emil ska bli sambos, på riktigt. Att jag och han, vi två tillsammans, ska bo i VÅR lägenheten. En alldeles underbar 2a, på 50 kvadratmeter. Det är kul att köpa möbler, fundera ut hur man ska inreda, tänka på hur man ska bo. Det är liksom inte det som är problemet. Det är tryggheten. Lilla jag, lilla lilla Cornelia, lilla 19-åriga jag - snart får du trygghet. Jag var inte så modig som jag trodde. Eller kanske är jag det. Men inte idag. 
 
Jag tar över världen imorgon istället.